Datum:
Overtredingen.nl overtredingen.nl

Home    |     Snelheid      |     Verkeer     |     Openbare Orde     |     Flitsers     |     Advies 

 

 

 
Uitdeuken zonder spuiten; de oplossing bij parkeerschade

Uitdeuken zonder spuitwerkzaamheden is een perfecte oplossing bij kleine schades. De traditionele manier van uitdeuken door middel van schuren en plamuren en daarna het opnieuw spuiten van de auto is niet meer van deze tijd bij kleinere deukjes en krassen.Doordat deze methode veel goedkoper is n ook nog eens milieuvriendelijker, wint deze vorm van schade herstellen snel terrein voor schade herstel bedrijven twee belangrijke punten,.maar ook voor de verzekeringsmaatschappij niet onbelangrijk. De kosten zijn gemiddeld 50 tot 70 % lager dan voorheen

.

Voorwaarden voor het uitdeuken zonder spuiten. Het gebeurt ons allemaal wel eens. Je parkeert je auto en je hebt nt dat ene paaltje over het hoofd gezien en helaas: parkeerschade. Of je bent onderweg en er valt ineens een enorme hagelbui naar beneden met hagelstenen zo groot als ijsblokjes. Dan is hagelschade onvermijdelijk.

De techniek van het uitdeuken zonder spuiten is met name voor dit soort schade uitermate geschikt om toe te passen. Er zitten echter wel enkele voorwaarden vast aan deze vorm van reparatie en daarom is niet iedere schade geschikt voor deze methode.

En van de voorwaarden waaraan de schade moet voldoen is dat er geen lak schade is. Daarnaast moeten de deuk of de beschadigingen niet te groot zijn. De maximale omvang mag niet groter zijn dan een tennisbal en de lak moet dus nog heel zijn. Ook mogen er geen scherpe randen aanwezig zijn. Als de deuk voldoet aan deze voorwaarden kan er begonnen worden met het uitdeuken.

Hoe werkt het uitdeuken zonder spuiten precies. Met zogenaamd strijklicht wordt de deuk bekeken en daarna met speciaal ontworpen gereedschap uit de auto gewreven. De carrosserie krijgt door de wrijving de oorspronkelijke vorm weer terug. Er wordt vanuit de binnenkant van de auto gewerkt en hierdoor zal er geen lakschade ontstaan aan de buitenkant van de auto. Afhankelijk van de omvang en positie van de deuk kan er in enkele gevallen ook op grotere schades gewerkt worden met deze techniek. Dit zal echter van te voren goed bekeken moeten worden door het schadeherstelbedrijf.

Kostenbesparend en klaar terwijl je wacht. Het uitdeuken van de auto zonder spuitwerkzaamheden is over het algemeen veel goedkoper dan de ouderwetse methode. Het is minder arbeidsintensief en de spuitkosten komen op deze manier ook te vervallen. Omdat de werkzaamheden sneller uitgevoerd worden, kun je in de meeste gevallen gewoon wachten terwijl de deuk gerepareerd wordt.

Met andere woorden: De methode van het
uitdeuken zonder spuiten is voor zowel de eigenaar als het autoschadebedrijf als de verzekeringsmaatschappij een uitkomst!

 
 
   
 

 

Leuke overdenkingen en suggesties....

Overtredingen.nl

Heeft u een suggestie, foto's, een goed idee, anekdote of een leuke overdenking te delen met Overtredingen.nl? Laat het ons weten zodat we het kunnen publiceren op deze site. Stuur een email naar Overtredingen.nl >>
 
 

Copyright Overtredingen.nl    |    Onze linkpartners   |   Contact    In de media