Datum:
Overtredingen.nl overtredingen.nl

Home    |     Snelheid      |     Verkeer     |     Openbare Orde     |     Flitsers     |     Advies 

 

 

 
Autoís importeren uit BelgiŽ
Een auto importeren uit een ander land wordt met de jaren steeds aantrekkelijker. Een reden hiervoor is dat het steeds makkelijker wordt voor mensen om een auto te importeren, in tegenstelling tot vroeger. Op internet is hier heel veel informatie over te vinden en zijn er verschillende documenten beschikbaar om in te zien. Dit zorgt ervoor dat alles stap voor stap wordt uitgelegd en men het zelf makkelijk kan regelen. Ook is het in vele gevallen een stuk goedkoper om een auto te importeren. Zo kunnen de handelsprijzen een stuk lager liggen dan in Nederland en is er vaak een groot verschil in prijs als het gaat om BPM. De stap om zelf te importeren wordt tegenwoordig dus veel sneller gemaakt en de drempel ligt een stuk lager dan voorheen.

Wat moet je weten voordat je een auto gaat importeren uit BelgiŽ?
Een auto importeren uit BelgiŽ verschilt niet heel veel van het proces in Duitsland. Er zijn maar een paar kleine verschillen tussen deze landen. Zo moet er bijvoorbeeld gelet worden op het transportkentekenplaat als je de auto gaat importeren. De auto wordt zonder kentekenplaat geleverd in BelgiŽ, maar tijdens de rit naar huis zal er toch echt een kenteken aanwezig moeten zijn. Je kunt daarom kiezen uit een Belgisch exportkenteken of het vooraf kopen van een Nederlands transportkenteken. Het nadeel van een Belgisch exportkenteken is dat deze alleen geldig is in BelgiŽ. Zodra de auto over de grens is moet er een Nederlands kenteken opzitten. Er wordt ook regelmatig gecontroleerd bij de grens, dus als je ervoor kiest om de gok te wagen kan je een groot risico lopen, want het is namelijk een overtreding. Een Nederlands transportkenteken is vooraf te bestellen. Zodra je de auto in BelgiŽ op gaat halen kan je deze meenemen en op de auto plaatsen.

Voordat je in aanmerking komt om een Nederlands kenteken te verkrijgen moet de auto aangeboden worden bij de RDW. Zij controleren dan onder andere de technische staat van de auto die je wil gaan importeren. Zoín onderzoek duurt altijd minder dan een halfuur.

Pas wel op voor kilometerstandfraude. Autoís uit het land BelgiŽ worden aangeboden met een Car-Pass. Dit systeem is betrouwbaar, maar het is niet geheel waterdicht. Controleer de kilometerstand door bijvoorbeeld contact op te nemen met dealers waar de auto is geweest voor onderhoud, zodat je zeker weet dat je niet opgelicht wordt!

Tip: Tweedehands auto laten importeren uit BelgiŽ door professional EasyImport.nl  

Contactgegevens:
Adres: Raasdorperweg 54, 1175 KX Lijnden

Telefoon: 023 205 2090

Goed om te weten zij bieden ook gratis BPM aangifte hulp aan.
 

 

Leuke overdenkingen en suggesties....

Overtredingen.nl

Heeft u een suggestie, foto's, een goed idee, anekdote of een leuke overdenking te delen met Overtredingen.nl? Laat het ons weten zodat we het kunnen publiceren op deze site. Stuur een email naar Overtredingen.nl >>
 
 

Copyright Overtredingen.nl    |    Onze linkpartners   |   Contact    In de media