Datum:
Overtredingen.nl overtredingen.nl

Home    |     Snelheid      |     Verkeer     |     Openbare Orde     |     Flitsers     |     Advies 

 

 

 
 
Grillen voor de auto

Overtredingen.nl

De grill is vaak een van de voornaamste visuele kenmerken van een auto. Aan de grill herken je vaak het merk van de auto en zelfs het type. Ook kan de grill je auto een sportievere uitstraling geven, iets waar fabrikanten vaak gebruik van maken om een standaardmodel er toch sportief te laten uitzien.
Het doel van de grill Het doel van de grill is in eerste instantie om lucht door te laten naar je radiator. Deze dient gekoeld te worden zodat je motor niet oververhit raakt. Je zou kunnen denken dat je dan geen grill nodig hebt. Het kan dan gewoon een open ruimte zijn waar de radiator achter geplaatst is. Dit is ook iets wat je vaak bij raceauto’s die zwaar opgevoerd zijn ziet. Overzicht: grillen voor BMW, Audi en Mercedes

Deze zijn alleen niet geschikt voor op de weg, omdat we op de weg wel de kans hebben dat er soms materiaal opspat wat in de radiator en/of het motorruim kan komen. Om ernstige beschadigingen te voorkomen wordt er vaak een grill voorgezet. Maar zoals we al aangegeven hebben is de grille ook een van de voornaamste visuele kenmerken van een auto. Dus met de verkeerde grill kan je auto er nogal grappig uitzien, natuurlijk met de juiste grill kun je alle hoofden jouw kant op krijgen. Of je nu een grill met gaas, ruit, of honingraatvorm hebt, zorg ervoor dat je de juiste stijl voor jouw auto krijgt. Maar vergeet niet, smaken verschillen. Dus kies een die jij persoonlijk mooi vind staan.
Aanbieding: hele body kits (zoals VW GTI ombouwpakket)

Na de installatie Nu heb je je nieuwe grill geïnstalleerd en hij doet zijn werk misschien net iets te goed aan alle vliegjes te zien. Hoe kun je het beste de grill schoonmaken? Zoals je ongetwijfeld is opgevallen bestaat een grill vaak uit allerlei kleine gaatjes en hoekjes. De volgende tips kunnen je helpen bij het schoonmaken en vooral hoe te behandelen zodat het de volgende keer wat makkelijker schoon te maken is:

Het beste is om de grill in te nevelen met een allesreiniger en met een (verf)kwastje dit goed in te borstelen. Dit kun je vervolgens afspoelen met water.

Heb je veel last van insecten op je grill; dan kun je in plaats van allesreiniger beter een specifiek middel tegen insecten gebruiken. Een goed middel hiervoor is “Bug Squash” van Poorboys. Deze even goed laten inwerken om vervolgens af te spoelen (poorboysworld.com).

Na de eerste bewerking met water en schoonmaakmiddel is het goed om met een microvezel alles af te nemen. Als je niet overal even makkelijk bij komt, gebruik dan een stokje om je microvezel doek in alle hoekjes te krijgen.

Als laatste is het belangrijk om de grill in te spuiten met een CarPro DLUX coating, dit zorgt ervoor dat je grill goed beschermd wordt en makkelijker schoon te maken is een volgende keer omdat deze coating waterafstotend is (cquartz.com/product/dlux/).

Dus geen zorgen meer over hoe je die geweldig mooie grill schoon moet maken en je bent dus vrij om de grill te kiezen die je het mooiste vindt en het beste bij je auto past!

 

Leuke overdenkingen en suggesties....

Overtredingen.nl

Heeft u een suggestie, foto's, een goed idee, anekdote of een leuke overdenking te delen met Overtredingen.nl? Laat het ons weten zodat we het kunnen publiceren op deze site. Stuur een email naar Overtredingen.nl >>
 
 

Copyright Overtredingen.nl    |    Onze linkpartners   |   Contact    In de media